dimecres, 10 de juny del 2020

Què feim aquest estiu

 
Bon dia lectorat.
Avui vos duim males i bones noves sobre què farem i què no farem aquest estiu. Sa costum marca que es comença sempre amb ses noticies dolentes. Imaginam que deu respondre a allò del relativisme, si te donen una noticia bona després d'una dolenta sa bona encara pareix més bona. Per exemple, si te dic que es preu de sa benzina ha baixat a 0'10€ es litre es una bona noticia, però si primer te dic que casa teva ha quedat derruïda i que s'assegurança no ho paga, encaraho  degustaràs més quan t'anunciïn aquesta rebaixa històrica de sa benzina, no?

Tornant al tema, sa mala noticia és que no haurà campament. Per què? hem viscut una pandèmia, per si algú no s'havia adonat. Tot s'ha aturat durant prop de 3 mesos, algú no s'havia adonat? I ara hi ha protocols específics  per tot allò que un vol fer al seu dia a dia, en el nostre cas, fer un campament mos resulta quasi impossible. 
Mallorca fora pandèmia ja és un lloc on resulta complicat fer-ne: falta de càmpings, refugis petits, poques zones d'acampada i molts usuaris que els volem emprar... Si afegim una pandèmia i que els al·lots han d'estar separats en grups de 20, ha d'haver caps específics per cada grup,no poden dormir a més de 2 metres, no compartir material.... se'ns fa molt difícil trobar un lloc on fer-ho i per altra banda, no acabam de veure com posar en pràctica tots aquests protocols i aconseguir un campament on els al·lots i al·lotes s'ho passin realment bé.

Ara ve sa d'arena o sa de cal, perquè no tenim molt clar quina és sa bona, sa cal o s'arena.
Aquest estiu haurà cau. Com que no podem fer campament però no podem imaginar un estiu sense escoltes hem decidit que s'unitat de Pioners i Caravel·les farem dissabtes de cau i acampades al cau.
No serà cada dissabte, avisarem amb antelació.
Volem començar dissabte dia 20 de juny i dia 4 de juliol
Vos deixam un formulari per saber quants vendrieu a les activitats

Com funcionarà?
Seguint es protocol de temps lliure, separarem s'unitat amb dos grups iguals intentat fer activitats on aquests grups no entrin en contacte entre ells. Essent realistes és impossible que això se compleixi al 100%, primer per què es nins i nines voldran atracar-se i oblidaran es protocols,  segon, per què per algunes activitats sí que es juntaran, sempre tenint en compte que no ha d'haver un contacte excessiu.
Farem entrades al blog avisant dels dissabtes que haurà cau i de material específic que s'hagi de dur.

Obligacions per nins i nines
Cada nin i nina ha de dur sa seva cantimplora plena, personal i intransferible.
Tots han de dur mascaretes i guants es dissabte. No la duran durant tota s'activitat, però sí que en algun moment puntual pot ser necessari s'ús.
Si algú te símptomes de malaltia no pot venir al cau, de fet es aconsellable mirar-se sa temperatura abans de venir.
Obligacions dels caps
Per part nostra durant s'activitat desinfectarem el material abans i després de fer-ne ús, així com zones comuns del cau i sobretot banys.
S'activitat es farà fora del casal del cau, en cas de fer res a l'interior sempre seria en grups molt reduïts i finestres obertes.
Sabem que haurà contacte, però no proposarem ni organitzarem jocs que girin entorn a aquest (arrabassar cebes, cul enterra, estrella i similars) i vigilarem que els vostres fills i filles s'abracin en excés.
Altres coses
Pel que fa als dobles de la "reserva de campament" hi haurà dues opcions a triar:
1) fer-vos una rebaixa de sa quota de l'any que vinent
2) Tornar s'import
*si no es diu res s'entendrà que s'opta per rebaixa de quota

Sabem que no és el mateix que un campament, i menys que es campament d'enguany, que anàvem a creuar el mon en 80 dies, però esperam que enteneu que sa decisió que hem hagut de prendre, tant nosaltres com els nostres companys d'altres unitat, no ha estat gens fàcil.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada